Over Ons

Over Ons

Het Begin

Kindercentrum Moeders Schoot bestaat sinds 16 januari 2002. De oprichtster Mevrouw A. Cakmakci-Erbas heeft destijds in Amsterdam-West aan de Johan van Kuyckstraat een “klein” kinderdagverblijf geopend. Er waren ongeveer 23 kindplaatsen per dag beschikbaar.

Daarna

In april 2006 is dit filiaal ingeruild voor een nieuw, grotner en moderner filiaal aan de Ewoud Worststraat te Amsterdam-West. Dit filiaal herbergt ongeveer 42 kindplaatsen per dag. De ambitieuze groei heeft zich doorgezet door een 2e filiaal te openen nabij de Ewoud Worststraat, namelijk Dr. H. Colijnstraat. Deze groei heeft in twee fases plaatsgevonden. Het eerste gedeelte is geopend in Augustus 2007. Het tweede gedeelte is in januari 2008 geopend.

En nu

In Augustus 2009 is de oprichtsber mevrouw Arzu Cakmakci Erbas van Kindercentrum Moedersschoot overleden. Om haar visie en missie in stand te houden en te doen voortbestaan heeft haar echtgenoot de heer Cakmakci de werkzaamheden voortgezet. De heer Cakmakci is sinds Augustus 2009 de huidige directeur van Kindercentrum Moedersschoot.

Onze Filialen

Beide filialen zijn met grootse zorg ingericht. Er is hierbij gekeken naar een combinatie van huiselijkheid, uitstraling, kindvriendelijkheid en niet onbelangrijk veiligheid. Door Bouw en Toezicht van de Gemeente Amsterdam zijn alle lokalen ten aanzien van de veiligheid goedgekeurd.
Naast uitgebreide opvanglokalen zijn er op beide vestigingen ruime speelplaatsen met speeltoestellen aanwezig. Hier kunnen kinderen, bij goed weer, veilig spelen.
Momenteel zijn er ongeveer 118 kindplaatsen per dag beschikbaar, welke verdeeld zijn over 3 groepen aan de Dr. H. Colijnstraat. Voor indeling, impressie en nadere informatie van de groepen, ga naar Groepen.