Directeur

Directeur/ eigenaar Kindercentrum Moedersschoot

Toen ik in 1982 naar Nederland kwam, wist ik niet wat mij te wachten stond. Ik ben in Zaandam gaan wonen. In die tijd had ik niet de mogelijkheid om te kiezen waar ik wilde wonen. Ik ben verder gaan leren en in 1989 ben ik op vakantie naar Turkije gegaan. Daar heb ik iemand leren kennen, die de dochter was van iemand die altijd een voorbeeldpersoon is geweest voor mij. Vijf jaar later, augustus 1994, ben ik met haar, de parel van mijn leven, getrouwd. Ik was de meest gelukkige persoon op aarde.

Door omstandigheden moest Arzu 7 maanden in Turkije blijven. In 1995 is zij naar Nederland gekomen. We verbleven bij mijn ouders op een kamer. Dit was heel moeilijk voor haar, want we hadden bijna geen privéleven. Arzu hield veel van het leven. Leren en anderen helpen was alles voor haar. Ze heeft verscheidene opleidingen en cursussen gedaan en uiteindelijk in 2002 heeft ze besloten haar eigen kinderdagverblijf te openen. Ik heb haar natuurlijk gesteund, maar of ze erin zou slagen, daar was ik niet helemaal zeker van. Vanaf het moment dat ik zag hoe vastbesloten zij was, heb ik haar 100% gesteund. Dit was niet makkelijk, want Moedersschoot was de eerste particuliere kinderdagverblijf in Geuzenveld.

Met het oprichten van deze kindercentrum had ze natuurlijk een doel. De warmte en opvoeding geven die de kinderen thuis ook krijgen. Zij was er ook van overtuigd dat kinderen op jonge leeftijd al een richting in hun leven kunnen krijgen. Zij werkte letterlijk dag en nacht om mensen te helpen.

Als allochtone zakenvrouw kwam ze heel sympathiek over op mensen, waardoor het voor haar veel makkelijker werd om zaken te doen. Ze had een nauwe band met haar familie, medewerkers en zelfs met overheidsinstanties. Elke ochtend voordat ze met haar werk begon, ging ze langs alle groepen en bracht wat tijd door met de kinderen. Zij was niet alleen een werkgever, maar ook een “vader en moeder” voor de kinderen.

Zij had een sterk geloof en had veel respect voor mensen van een ander geloof. Ik kan Arzu in één zin beschrijven: zij was een goede partner, moeder die veel waarde hecht aan liefde en respect, zoals een mens hoort te zijn. Arzu, mijn levenspartner, mijn beste vriendin is ons op een verschrikkelijke manier afgenomen op 10 augustus 2009. Ik zal haar droom samen met de werknemers altijd voortzetten. Ik zal net als haar altijd mensen proberen te helpen. Moedersschoot die door Arzu Çakmakçı-Erbaş is opgezet, zal door mij als eigenaar-directeur voortgezet worden.

Ik hoop dat dit voor mij en mijn gezin en de werknemers van Kindercentrum Moedersschoot, met de hulp van God, het allerbeste zal zijn.

Hakkı Çakmakçi
Directeur
Aanwezig: ma,di,woe,do,vrij
email:  h.cakmakci@moedersschoot.nl